У Положення про систему БПР внесено зміни

Уряд ухвалив рішення щодо внесення змін до: постанов КМУ від 14.07.2021 р. № 725 «Про затвердження Положення про систему безперервного професійного розвитку працівників сфери охорони здоровʼя».

Про це повідомив Тарас Мельничук у своєму Телеграм – каналі.

Зміни анонсовано як такі, що спрямовані на розширення можливостей працівників сфери охорони при виборі заходів БПР та підвищеня їх якості.

Зокрема:

  • уточнено поняття «провайдери заходів БПР» та їх повноваження
  • до числа таких провайдерів пропонується допустити учасників проектів міжнародної технічної допомоги
  • встановлено, що БПР працівників сфери охорони здоровʼя здійснюється шляхом здобуття неформальної освіти під час проходження навчання на циклах спеціалізації
  • визначено можливість підтвердження БПР шляхом здобуття інформальної освіти сертифікатом, виданим та підписаним фізичною особою-підприємцем, яка організувала відповідний захід.

Також внесено зміни в Постанову КМУ від 10.03.2023 р. № 216 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення безперервного професійного розвитку працівників сфери охорони здоровʼя». Ними уточнено критерії, за наявності яких лікар не може бути включений до переліку лікарів у закладах охорони здоров’я комунальної форми власності, які потребують навчання на заходах БПР за рахунок коштів державного бюджету тощо.

Джерело: Тарас Мельничук: КМУ 🇺🇦 ВРУ, телеграм-канал