Організація санепідрежиму ЗОЗ — документальний супровід роботи головної медичної сестри

Семінар-практикум для головних медичних сестер закладів охорони здоров’я усіх форм власності

Спікер: Циганчук Оксана Михайлівна,

керівник компанії «Care For doctors» лікар-епідеміолог, науковий співробітник "Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського НАМН України 

Мета нашого заходу — поновити та розширити знання, вміння і навички головних медичних сестер щодо профілактики інфекційних захворювань для забезпечення належного захисту пацієнтів та персоналу ЛПЗ.

В рамках семінару учасники не тільки отримають корисну теоретичну інформацію, а й  звичайно, зможуть поділитися своїм досвідом, отримати відповіді на злободенні питання та здобути нові корисні знайомства.

Місто проведення: Київ
Дата проведення: 12 березня 2021 року      
Приймає: готель «Братислава», вул. А. Малишко, 1
Організатор: Журнал головної медичної сестри

Вартість участі — 1 400 грн

Для передплатників 10% знижка!

Програма:

8.30-9.30

Реєстрація, вітальна кава

09:30-11.00

Практичні аспекти епідеміологічного супроводу закладу охорони здоров’я.  Інфекційні виклики сьогодення

Інфекційні хвороби, пов’язані з наданням медичної допомоги (далі ІПНМД) зустрічаються в усіх країнах незалежно від їхнього соціального та матеріально-технічного розвитку. Від них страждають пацієнти, медичні працівники та відвідувачі ЗОЗ. Джерелом ІПНМД можуть бути люди, що знаходяться в ЗОЗ, в деяких випадках вони зумовлені використанням медичної апаратури чи виконанням процедур, або виникають в результаті передачі негоспітальних інфекцій пацієнтам, що знаходяться в ЗОЗ. Інколи ЗОЗ виступають «розсадником» інфекції, що призводить до її розповсюдження як в самому закладі, так і за його межами серед населення. ІПНМД можуть призводити до тяжких форм захворювання, збільшення тривалості перебування пацієнтів в стаціонарі, виснаженню ресурсів охорони здоров’я та до смертельних випадків.

11:00-12:00

Організація протиепідемічного режиму в закладі охорони здоров’я відповідно до вимог чинного законодавства

Поводження з медичними відходами відповідно до вимог наказу МОЗ №325 Державні санітарно-протиепідемічні правила і норми щодо поводження з медичними відходами.

12:00-13:00

Дезінфекція, передстерилізаційна очистка, стерилізація медичного інструментарію

відповідно до наказу МОЗ України №552 11.08.2014г. Про затвердження Державних санітарних норм і правил «Дезінфекція, передстерилізаційне очищення та стерилізація медичних виробів в закладах охорони здоров'я». Засоби індивідуального захисту. Не кожна маска вас захистить!

13.00-14.00

Обід

14:00-15:00

Вимоги до ведення основної документації щодо організації протиепідемічного режиму в закладі охорони здоров’я,  

в тому числі розберемо що таке комісія інфекційного контролю, які пункти повинні бути в плані заходів КІК. Ви впораєтесь з будь-якою перевіркою.

15:00-16:30

Дезінфекційні засоби. Ми навчимо як їх вибирати

Чи потрібно робити «ротацію»? Як вибрати якісні деззасоби розібравшись в групах діючих речовин, а також розберемось що таке стійкість мікроорганізмів до дезінфекційних засобів.

Додатково:  

16:30-17:00

Дискусія  на тему «Особливості епідеміології та профілактики ВЛІ в різних типах стаціонарів» — обговорення, пошук оптимальних відповідей на важливі професійні питання.

Вартість участі — 1 400 грн

Для передплатників 10% знижка!

Семінар-практикум створено за підтримки компанії «Care for doctors CFD» спеціально для головних медичних сестер лікувально-профілактичних закладів як державної, так і приватної форм власності.

З питань участі у семінарі заповніть
реєстраційну форму, або зателефонуйте

(044) 583-04-22, (063) 238-31-95
(066) 531-80-30, (068) 586-08-66
podpiska4@vdpa.com.ua