Обговорення змін до Закону України «Про лікарські засоби»

Міністерством охорони здоров'я України на громадське обговорення пропонується проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про лікарські засоби» щодо особливостей державної реєстрації лікарських засобів, які можуть закуповуватися особою, уповноваженою на здійснення закупівель у сфері охорони здоров’я» (далі – проєкт Закону).

Проєкт Закону розроблений з метою удосконалення доступу пацієнтів до лікарських засобів, які закуповуються за бюджетні кошти Державним підприємством «Медичні закупівлі України» для виконання програм та здійснення централізованих заходів з охорони здоров’я.

Запропоновані законопроєктом зміни покликані вирішити ряд практичних питань, пов’язаних з державною реєстрацією лікарських засобів за спрощеними процедурами, забезпечити розширення доступу пацієнтів до нових лікарських засобів, що можуть закуповуватися ДП «Медзакупівлі України» за кошти державного бюджету в рамках виконання програм та здійснення централізованих заходів з охорони здоров’я, а також створити правові передумови для наявності в Україні та безперервності застосування таких лікарських засобів.

Реалізація проекту акта дозволить забезпечити надання закладами охорони здоров’я послуг із зубопротезування для окремих категорій осіб, що, у свою чергу, призведе до збільшення кількості та якості таких послуг.  Також сприятиме забезпеченню безоплатним зубопротезуванням окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, що сприятиме збільшенню доступності стоматологічної допомоги та підвищення рівня стоматологічного здоров’я.

Проєкт Закону, аналіз регуляторного впливу та пояснювальна записка оприлюднені шляхом розміщення на офіційному веб-сайті Міністерства охорони здоров’я України у мережі Інтернет (www.moz.gov.ua).

Зауваження та пропозиції просимо надсилати до Міністерства охорони здоров'я України за адресою: м. Київ, 01601, вул. Грушевського 7, e-mail: moz.pharm@moz.gov.ua.

Джерело: Міністерство охорони здоров'я України