Безконтактне вимірювання температури проти COVID-19

Минулий рік кинув усім нам виклик. Через епідемію  COVID-19 в наше життя увійшли нові форми комунікації. Віддалена праця, соціальне дистанціювання, масковий режим та термоскринінг є ланками глобальної протидії розповсюдженню захворювання. Яку роль тут відіграє термоскринінг, та як забезпечити безконтактне вимірювання температури на місцях — розглянемо в режимі запитань та відповідей. Отже…

Що таке термоскринінг?

Термоскринінг — це вимірювання температури тіла людини для вчасного виявлення хворих, адже відомо, що підвищена температура є одним з перших симптомів.

Чи є термоскринінг ефективним?

ВООЗ наголошує, що один лише температурний скринінг при вході в приміщення не є ефективним методом. Але в комплексі з масочним режимом та антисанітарними заходами він здатен ефективно стримувати розповсюдження захворювання.

Як підвищити ефективність термоскринінгу?

Сучасні прилади з безконтактного термоскринінгу дозволяють вимірювати температуру тіла людини без фізичного контакту і навіть більше — без залучення додаткового персоналу.

Які існують рішення з безконтактного термоскринінгу?

Китайська компанія TVT Digital Technology ще на початку 2020 року випустила термінали доступу в приміщення з функцією безконтактного вимірювання температури тіла людини.

Як це працює?

Термінал встановлюється поруч з входом у приміщення. Вбудовані в термінал інфрачервоні датчики вимірюють температуру тіла по лобі або по зап’ястю. При підвищеній температурі динамік подає голосовий сигнал.

Прилад має цілу низку переваг, що дозволяють використовувати їх у різних сценаріях.

По перше, термінали можуть бути інтегровані у систему контролю доступу в приміщення. Тобто їх можна підключити до електронних замків на дверях і налаштувати таким чином, що при підвищеній температурі людина просто не зможе зайти.

По друге, алгоритм приладу розпізнає наявність на обличчі захисної маски, і в разі її відсутності також «не дозволить» вхід, а голосовий модуль нагадає про необхідність одягнути маску.

І найважливіше: термінал розпізнає обличчя людей і має вбудовану базу даних. Тобто він може виконувати функцію повноцінного контролю доступу: пропускати співробітників, забороняти вхід чужим, фіксувати час входу  та складати всю інформацію до бази даних.

Технологія набула широкого розповсюдження в світі і в Україні. Термінали від TVT Digital Technology використовуються в офісах компаній, готелях, ресторанах, поліклініках, косметологічних кабінетах, фітнес-центрах та інших приватних та державних закладах.

Ціна рішення не перевищує вартості популярних моделей смартфонів, а користь від їх застосування переоцінити просто неможливо!

tvtdigital.com.ua