«АЛТ Україна ЛТД» виводить на український ринок аналізатор згортання крові ClotPro

Пристрій призначений для комплексної оцінки згортальної та протизгортальної системи крові і вже пройшов реєстрацію в Україні.

Інтегральна оцінка системи гемостазу відіграє вирішальну роль у багатьох напрямках медицини — акушерстві, хірургії, кардіології тощо. Існує чимало функціональних, імунологічних, морфологічних і генетичних методик оцінки гемостазу. Втім вони мають спільний недолік — відображають роботу лише окремих ланок коагуляційного процесу.

Водночас у світовій медичній практиці вже понад 15 років для інтегральної оцінки гемостазу застосовуються методи тромбоеластографії та в’язкоеластометрії. Ці методики включені до протоколів лікування провідних клінік світу. В Україні оцінку системи гемостазу методом тромбоеластографії здійснює низка медичних закладів і центрів Служби крові. Зокрема, Харківський центр переливання крові, який вже багато років користується рішенням від компанії Haemonetics, наданим Центру компанією «АЛТ Україна ЛТД».

Наприкінці липня цього року «АЛТ Україна ЛТД» виведе на ринок нове сучасне рішення, наступне покоління апаратів для аналізу згортання крові — систему Clot Pro. Вона дає змогу провести інтегральний аналіз згортальної та протизгортальної системи крові пацієнта та отримати результат протягом 30 хвилин, що неможливо зробити, застосовуючи звичні тести.

«За допомогою Clot Pro можна здійснити 9 аналізів: 5 стандартних скринінгових тестів (EX, FIB, AP, IN, HI) та 4 інноваційні (RVV, ECA, TPA, NA). Такий аналіз дає змогу лікарю одразу оцінити резерви системи гемостазу, зробити прогноз щодо її стійкості і, в разі потреби, здійснити раціональну корекцію. Додатково, така комплексна оцінка дає змогу контролювати якість лікування антикоагулянтами та попередити такі його можливі наслідки як кровотеча чи навпаки — тромбоз», — зазначає Андрій Пивовар, керівник напрямку служби крові та біотехнологій компанії «АЛТ Україна ЛТД».

Якщо говорити про технічні характеристики, то аналізатор згортання крові ClotPro забезпечує значну пропускну здатність завдяки 6 незалежним каналам і можливості паралельно тестувати декілька зразків. Розширене меню діагностики дає можливість проводити як стандартні аналізи, так і тестування на ПОАК та антифібринолітики. Окремо слід акцентувати увагу на сучасному програмному забезпеченні зі зручним і зрозумілим для користувача інтерфейсом, який значно прискорює процес опанування роботи в системі.

«Аналізатор згортання крові ClotPro вже пройшов реєстрацію в Україні, тож ми вже можемо пропонувати його нашим клієнтам. Як ексклюзивний постачальник пристрою, забезпечуємо не лише його встановлення та налаштування, але також проводимо навчання щодо роботи з ним і надаємо методичні рекомендації», — підкреслив Андрій Пивовар.

Контакт для додаткових запитань і запитів: medicine@alt.ua